Aktualności
26-11-2016 Warsztaty plastyczno-kulinarne
25 listopada br. odbyły się w naszej szkole warsztaty plastyczno-kulinarne, które przygotowała i poprowadziła pani Ewelina Suchara. Uczniowie klas I – III poznali zasady zdrowego żywienie „gotując” swoje ulubione dania oraz uczyli się ładnie nakrywać do stołu. Kuchenne chochle zostały zamienione na pędzle, a warzywa na stemple. Dzieciaki robiły kolaże swoich ulubionych zup i drugich dań.
Szefowie kuchni serwowali naleśniki z dżemem i bitą śmietaną, pierogi z jagodami i pyszne spaghetti. A kluski śląskie, które pływały w sosie z „roladowej bibuły”, jak powiedział jeden kucharz, były wyborne. Wszystkie te pyszności były pięknie podane, niczym w restauracji u Magdy Gessler. Podkładki zdobiły odbitki koronkowych serwetek, na których sztućce, rodem z minionej epoki, ułożono zgodnie z zasadami. Efekty eksperymentów plastyczno-kulinarnych można podziwiać na wystawie powarsztatowej, w szkolnym holu. Zapraszamy również do obejrzenia fotorelacji ;))
Życzymy miłych wrażeń estetyczno-smakowych!